Hoe u van een huis-aan-huisverkoper naar een Fortune 1000 Sales SVP springt

Je zit in de sales en je wilt snel accelereren in je carrière. U bereikt het maandelijkse quotum en bent klaar om meer geld te gaan verdienen. Maar ondanks je eindeloze vertrouwen… ben je nog niet klaar.

Als hoofd advertentieverkoop voor AOL zie ik talloze jonge verkoopprofessionals die graag naam willen maken in het veld. Ze zijn slim, gemotiveerd en gewillig — maar ze maken ook allemaal dezelfde grote fouten in hun hunkering naar de snelle baan. 

Ik snap het. Ik ben daar geweest. Maar doe een stap terug en realiseer je dat om te versnellen, je moet vertragen.

Ik begon mijn carrière in een ouderwetse verkoopbaan, waarbij ik kantoorapparatuur verkocht voor Pitney Bowes. Mijn volgende baan: op deuren bonzen en radioadvertenties van 60 seconden verkopen. Deze optredens hebben me geen vaten geld opgeleverd. Ze lieten me niet in contact komen met leidinggevenden. Ze stonden niet eens bijzonder indrukwekkend op mijn CV. Wat ze echter wel deden, was me een ijzersterke basis van training en ervaring geven — zonder welke de rest van mijn carrière niet zou zijn geweest mogelijk.

Het punt is dat dit niet het moment is om te proberen een superster te worden. Dit is het moment om een ​​zo sterk mogelijke fundering te bouwen. In het kort: Leer zoveel als je kunt als je in de twintig bent en verdien dan zoveel als je kunt als je in de dertig en veertig bent. Dit bericht gaat in op hoe ik dat deed.

Zoek een baan met de meeste opleiding, niet de meeste vergoeding.

Zoek een bedrijf dat in je wil investeren. Dompel je onder in hun training. Toen ik bij Pitney Bowes begon, stopten ze me zes maanden in een klaslokaal en leerden ze me de grondbeginselen van verkoop: luisteren, voorbereiden op een gesprek, presenteren en afsluiten.

Vandaag de dag. , Ik heb meer dan 500 directe ondergeschikten en ben verantwoordelijk voor meer dan $ 1 miljard aan jaarlijkse inkomsten. En het klinkt misschien cliché, maar het is waar: De grondbeginselen die ik 23 jaar geleden leerde als verkoper van kantoorapparatuur, zijn me tot op de dag van vandaag bijgebleven.

Het is dus zeker dat uw vriend een voorsprong op u kan krijgen door een hoger salaris te ontvangen van een bedrijf dat hem niet opleidt. Vertrouw erop dat uw voorbereiding na verloop van tijd zijn vruchten zal afwerpen. Het is net als autorijden. Ja, hij zou een paar ronden voor je kunnen rijden door de pitcrew over te slaan, maar door te stoppen om jezelf uit te rusten met het nodige gereedschap, zul je snel voorbij rijden op een volle tank benzine en verse banden. 

Ervaring leidt tot verkopen, niet tot constante baanwisselingen.

Ik zie te veel millennials ongeduldig elke 18 maanden van bedrijf naar bedrijf springen, op zoek naar, veronderstel ik, “ervaring”.

Ik heb er niets op tegen om te leren over verschillende bedrijfstakken of jezelf bloot te stellen aan nieuwe omgevingen, maar ik word nerveus als ik mensen meer dan om de 2-3 jaar zie stuiteren, vooral als ze niet echt vooruitgaan.

Mijn advies: Doe praktijkervaring op met verkopen. Neem al die lessen die je hebt geleerd van al je trainingen en, weet je, gebruik ze. En gebruik ze opnieuw. En opnieuw. En opnieuw. Uiteindelijk, zeker, ga je gang en maak een zet. Probeer die vaardigheden in een andere branche aan te scherpen. Maar uiteindelijk is de manier om hogerop te komen in de verkoop, echt goed te worden in verkopen. En de enige manier om echt goed te worden in verkopen, is verkopen.

jim-norton-aol-senior-vice-president-van-verkoop-SVP

Ik begon met de verkoop van kantoorartikelen. Ik stapte over naar radioreclame. Daarna televisie. Toen nieuwe media bij Google, en nu AOL. Dit zijn enorm verschillende industrieën, en toch zijn de basisprincipes van verkoop die ik bij Pitney Bowes heb geleerd een constante geweest.

Goede verkopers kunnen luisteren en de behoeften van hun klanten begrijpen. Ze zijn continu nieuwsgierig naar de business van hun klant. Leer hoe u een geweldige klantenservice kunt voorbereiden, presenteren en bieden. Blijf gefocust op service — door het gemakkelijk en plezierig te maken, wint u zaken en zal dat altijd blijven gebeuren —  Het maakt niet uit in welke branche u zich bevindt.

Maak u dus niet zo druk over het tempo van uw loopbaanontwikkeling. Begrijp dat intelligentie en gedrevenheid geen vervanging zijn voor ervaring. En vertrouw er vooral op dat door nu in jezelf te investeren, je de brandstof krijgt die je nodig hebt om te vinden en — net zo belangrijk —  blijf op het echte snelle spoor.

Plaats een reactie